AKP’nin dayatmalarına rağmen solun iktidarını gerçekleştireceğiz

Spread the love

DSP Genel Başkanı Masum Türker, BUGÜN TV’de Tarık Toros’un sunduğu “Merkez Siyaset” programında gündemi değerlendirdi.

Bürokratların milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etmelerini değerlendiren Türker, “Bu kadar bürokratın istifa etmesi endişe vericidir. Bu bürokratlar, bir gecede AKP’li olmadığına göre tarafsız olmadıklarını kanıtladılar. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın istifaları bürokratları cesaretlendirdi. Bir anlamda bürokratlar istifa ederek hükümete sadakatlerini gösterdiler. Basında yer aldığı gibi Hakan Fidan’ın dokunulmazlık zırhı için istifa ettiğini düşünmüyorum. Hakan Fidan ekibin bir parçası olduğu için Dışişleri Bakanı olacağı yönündeki iddialara da ihtimal vermiyorum. Çünkü Mit Müsteşarlığı yapmış bir kişi Dışişleri Bakanı olmaz. Bürokratların istifalarının altında biat var. Bürokratlar AKP’den aday adayı olmak için istifa ederek paralel yapı olarak adlandırdıkları cemaatle bağlantılarının olmadığını kanıtlamaya çalıştılar. Bir kısmı da terfi alabilmek için istifa edip aday adayı oluyor.” dedi.

banner121

Doların artışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türker, “AKP iktidarı 12 yıldır dolara baskı yaptı. Kurun düşük olması demek yurtdışındaki enflasyonun gümrük kapısında tutulması demektir. Dolar kurunun yükselmemesini ihracatçılar beğeniyordu. Çünkü Dolar kuru yükselmeyince Euro kuru yükseldiğinde ihracat tutarı parite farkından dolayı yükseliyordu. Şuanda Dolar kurunun yükselmesi ihracatı olumsuz etkiliyor. Çünkü Euro Dolar karşısında değer kaybettiği için ihracat artışı gözükmüyor. Günümüzde vatandaşlarımızın borçları sürekli artmış durumda. Üretime önem verilmediği için yeni istihdam alanları yaratılmıyor.” dedi.

Solda birlik platformu önerisiyle ilgili soruyu yanıtlayan Türker, “Solda birliğin nasıl olacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. DSP; halkın özlemlerinden doğmuş, iktidar olmuş bir partidir. Medya DSP’nin projelerini ve söylemlerimizi görmezden geliyor. Bugün aynı sansürü CHP’ye de uyguluyor. Kamuoyunda yer alan anketler algı yönetimi için kullanılıyor. AKP’nin gerçek oyu yüzde 32 ile 34 civarındadır. Yaratılan algıyla AKP yeniden iktidara gelecekmiş gibi gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda 400 milletvekili istiyorum demesi AKP oylarındaki düşüşün algılanmasını önlemek amacıyla milletvekili çıtasını yükseltiyor. AKP’nin iktidarı kaybetmesi şu andaki milletvekili sayısının 33 milletvekili eksik almasına bağlıdır. Vatandaşlarımız sandığa gitmek istemiyor. Siyasetten umudunu kesmiş durumdadır. Televizyonlarda sol konuşuluyor ama kurulduğu günden beri sol parti olduğu tartışmasız olan DSP’yi gündem dışı tutma çabası görülüyor. Bu görünüm bizi, solu iktidar yapacak birlik platformu arayışına yöneltti. Kurumsal bir işbirliği yapmak için adım attık. Solda birlik platformunu oluşturabilirsek AKP’nin dayatmalarına rağmen solun iktidarını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Masum Türker
Genel Başkan

1951’de Mardin’de doğdu. Pertevniyal Lisesi’nden sonra İ.Ü. İşletme Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. 1967’de öğrenciyken muhasebe mesleğine başladı. 1971’den itibaren mali müşavir olarak çalışmaya başladı. 1999 yılına kadar Türkerler Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü.

1970’te muhasebeciliğin yanı sıra gazetecilik yaptı. GÜNEŞ Gazetesi’nde Murahhas Üye, Nokta ve Ekonomik Trend dergilerinde Genel Yayın Yönetmeni, Hürriyet Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde yazar olarak çalıştı. Gazete Sahipleri Derneği Başkanlığı’nın yanısıra, HBB Televizyonu’nda Platform adlı tartışma programını hazırlayıp sundu.

1978–1982 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Banka yönetim kurulu üyeliği ve murakıplığı, şirket genel müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1975–1999 yılları arasında; Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği’nde Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlık; TÜRMOB’da (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği)’da Genel Başkan Yardımcılığı ve TESMER (Temel Eğitim ve Staj Merkezi)’de Başkanlık, merkezi Roma’da olan FCM (Akdeniz Muhasebeciler Federasyonu) Başkanlığı, IFAC (Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu) Eğitim Komitesi Üyesi ve IFAC KOBİ komite üyesidir. Türkiye Futbol Federasyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2003–2008 yılları arasında Türkiye Denetim Standartları Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 21.Dönem İstanbul Milletvekili olan Masum TÜRKER, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. DSP Genel Sekreterliği yapan Türker, 2008-2010 yıllarında TÜRMOB Başkanlığı görevinde bulundu. Türker 17 Mayıs 2009’da yapılan DSP’nin Olağanüstü Kurultayı’nda, Genel Başkan seçildi.

Muhasebe ve Vergi konularında yayınlanmış kitapları ve araştırmaları var. Yeminli Mali Müşavir olan Masum TÜRKER; halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi, FCM Başkan Yardımcısı, Avrupa Muhasebeciler Birliği KOBİ Çalışma Grubu üyesi ve SEEPAD (Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Muhasebeciler Birliği) Başkan Vekili’dir.

İngilizce ve Arapça biliyor.

Evli ve iki çocuk babası.

E-posta: masum.turker@dsp.org.tr

Show Comments