AKSAKAL: “Bu Asgari Ücret’in Anlamı İFLASIN İLÂNIDIR!”

AKSAKAL: “Bu Asgari Ücret’in Anlamı İFLASIN İLÂNIDIR!”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı sayın Önder AKSAKAL, 2018 yılı için açıklanan Asgari Ücret bedeli ile ilgili olarak bir açılama yaptı. “Açıklanan bedel, taraflarca ortaklaşa ve oy birliğiyle alınmış bir kararın sonucu değil tam olarak İşveren tarafının talep ve beklentilerine ram olmuş bir hükümetin teslimiyetinin ifadesidir.” diyen AKSAKAL şunları söyledi:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2018 yılı için uygulanacak Asgari Ücreti “oy çokluğuyla” 1.603.- Lira olarak belirledi.

En baştan şunu belirtmeliyim ki bunun anlamı iflasın ilânıdır!

Açlık ve Yoksulluk Sınırı için resmi rakamlar dikkate alındığında, insanlarımıza reva görülen bu ücret, çalışanları ölüme terk etmekle eşdeğerdir!

TÜİK verilerine göre Yoksulluk Sınırının 5.200.-Lira olduğu bir yerde asgari ücretin en az 2.600 Lira olması gerektiğini her defasında beyan ettik.

Başında Demokratik Sol Parti’nin bulunduğu 57. Hükümet’in AKP’ye devrettiği kaynakların ve ekonomik sistemin çarçur edildiğinin ispatı olan bu karar, hiçbir gerekçeyle izah edilemez.

Bu günkü manzara, çalışanların kaderi olarak tanımlanamaz.

Eğer devleti yönetenler “beyaz bayrak” sallamak niyetinde iseler bilsinler ki, OHAL gereği çıkarılan 669 sayılı KHK kapsamında “İflas Erteleme” yasaklanmıştır, derhal vatandaşa gidip güvenoyu alınması gerekir.

Ama onların bu cesareti bile gösterebilecekleri de şüphelidir.

Bu KHK, devleti “şirket mantığıyla” yönetmeye çalışan AKP Şirketi (!) için de geçerlidir.

Önder AKSAKAL

Genel Başkan

GenelBaskan

1960 yılında Antalya’da doğdu.

İlk öğrenimini 4.sınıfa kadar Aydın/Karacasu Geyre Köyü’nde, 5.sınıfı Aydın Gazipaşa İlkokulu’nda, ortaokulu İsmet İnönü Ortaokulu’nda, Lise öğrenimini Aydın Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünde tamamladı.

1976-1977 Öğretim yılında Konya DMMA İnşaat Mühendisliği bölümünde Üniversite eğitimine başladı ve Selçuk Üniversitesinden mezun oldu. 12 Eylül 1980 faşist Askeri darbesi sürecinde yargılandı, 5 yıl cezaevinde kaldıktan ve 15 yıl siyasi yasaklılığının ardından 1999 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde Demokratik Sol Parti’den Aydın Milletvekilliği adaylığına başvurdu.

21, 22 ve 23. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Aydın’dan, 25. ve 26. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ise İstanbul 2. Bölge’den  DSP adayı oldu.

2003 – 2004 yıllarında DSP Aydın İl Başkanı olarak görev yaptı.

25.07.2004 tarihinde gerçekleştirilen 6.Olağan Büyük Kurultay’da Parti Meclisine seçildi. 7, 8 ve 9.ncu Olağan Kurultaylarda bu görevini sürdürdü.

17.05.2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultay’da Masum TÜRKER’in Genel Başkan seçilmesinden sonra Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarından sorumlu olarak çalıştı.

06.06.2010 tarihinde yapılan 8.nci Olağan Kurultaydan sonra oluşturulan Başkanlık Kurulunda yeniden Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi ve Örgüt Kurulu Başkanlığına getirildi.

13.12.2015 tarihinde yapılan Olağanüstü Kurultayda Demokratik Sol Parti’nin 6. Genel Başkanı olarak seçilen AKSAKAL, 27.11.2016 tarihinde gerçekleştirilen DSP 10. Olağan Kurultayı’nda yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Başkanlık Kurulu

Önder AKSAKAL : Genel Başkan

Önder AKSAKAL

Genel Başkan