Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için birçok yeniliklere imza atıp bir inkılap hareketi başlatan ve gelecek nesillere büyük bir miras bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum.
10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacaktır.
1976 yılından bugüne yurt içi ve dışında müzelere kazandırdığım sayısız kıyafetleriyle kültürünüde gelecek nesillere tanıtmaktayım.
Dünyada hiçbir terzi kendi liderinin kıyafetini yurt içi ve dışı müzelere kazandırmamış ve bu bana kısmet olmuştur.
48 yıldır Atatürk’ün kıyafetlerine bir ömrünü veren bir terzi olarak onur duyarken bundan sonrada yaptıklarım ve yapacaklarımın teminatı olarak Atatürk’ün kıyafetini tanıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğim, Atamızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyorum.
Cumhuriyet Kadını Senem Yildirim Atatürk Kıyafetleri sergisinde
Hüseyin Özkan Atatürk Kıyafetleri yurt içi ve yurt Dışında tanıtmak için 48 yıldır yaptığı çalışmaları özveriyle sergiler açarak Atatürk ve kıyafetlerini tanımakta. Günümüz Türkiye ‘sinde böyle bir çalışmayı Gençlere tanıtmanın gururunu yaşamaktadır .