TÜKETİCİ WEB-TV

Tüketici Hakları Merkezi TÜ-MER 1. Yaş gününü tiyatro ile tüketici haklarını anlatan bir gösteri ile Esenler Belediyesi Konferans Salonunda kutladı. Programa Esenler Kaymakamı Sabahattin Yücel, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hilmi Sezer, İnternet Gazetesi Akistanbul.com İmtiyaz Sahibi Lütfü Bulut, Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Engin Başaran, Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Fuat Engin, İHH Genel Başkan Yrd. Recep Tuncer, Kanal 6 ve Ey Televizyonundan Program yapımcısı ve sunucusu Kemal Haluk Cebe, Bakırköy 11.Noteri Zühtü Özgen, Esenler Müftüsü Halil İbrahim Okulu, İnternethaber Genel Koordinatörü Bahri Kayaoğlu, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Deveci ve çok sayıda davetli katıldı.

Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Ömer Keser yaptığı açılış konuşmasında; “önce aile olmayı, sonrasında dernek olmayı başaran dernek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı sizlerin huzurunda yürekten tebrik ediyorum” dedi. “Henüz kurulalı 1 Yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen başta kredi kartları olmak üzere ülkemiz tüketicisini ilgilendiren hemen hemen her konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Keser; Hak arayan ve hakkını savunan bireyler için mücadelesine devam edecek olan derneğimiz TÜ-MER bu anlamlı günü sizlerle paylaşmanın sevincini yaşıyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran yaptığı konuşmada “ TÜ-MER’in çalışmalarını gönülden destekliyorum. Tüketici hareketinin bu noktalara gelmesi çok önemli. Bu çalışmaları bundan sonra ortak bir platformda sürdüreceğiz” dedi.

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Fuat Engin yaptığı konuşmasında “tüketici derneklerinin bu ülkede tüketici haklarını koruduğunu ve açmış oldukları kredi kartları davalarını kazandıklarını” belirtti.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hilmi Sezer konuşmasında TÜ-MER’in çalışmalarını büyük dikkatle izlediklerini ve destek olduklarını belirtti.

PAPUÇUN DAMA ATILMASI
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da konuşmasına her üreticinin de aynı zamanda bir tüketici olduğunun altını çizerek başladı. Osmanlı İmparatorluğu’ndaki esnaf teşkilatı Ahi Teşkilatı’ndan kısa bilgi veren Mehmet Öcalan, “Bu teşkilat adeta esnaf arasında adeta oto kontrolü sağlıyordu. Sağlam yapılmayan papuçlar teşkilat kararıyla o dükkanın damına atılıyordu ki, halk görsün, o esnaf da bir daha yanlış yapmasın. Esas papuçun dama atılmasının esprisi budur” dedi.
Güncel sahte rakı olayına da değinen Öcalan, “İçkinin günahlığı kişi ile Allah arasındadır. O ayrı bir konudur. Ancak, 3-5 kuruş fazla kazanacağım diye böyle toplu katliamlara kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.
İŞBİRLİĞİNE HER ZAMAN VARIZ
Belediye olarak sivil toplum örgütleri ile her zaman işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen Mehmet Öcalan, “Hele böyle halkın, tüketicinin yararına güzel, aktif hizmet yapan bir sivil toplum örgütü ile işbirliği içinde çalışmak bizim için bir gururdur” dedi. TÜ-MER’e verdikleri desteği bundan sonra da sürdüreceklerini belirten Öcalan, “TÜ-MER gibi ilçemizde faaliyet gösteren derneklerin sayılarının artması bizleri ziyadesiyle sevindirecektir. Gençlerden oluşan bu ekibi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca 2004 yılında yapmış oldukları çalışma ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Hizmet Dalında ödüle layık görülmelerinin sevincini paylaşıyoruz. Ancak, bir ödül yetmez. Bu ödül 3’e çıksın, 5’e çıksın. Sizlerden bunu bekliyorum” şeklinde konuştu.

Esenler Kaymakamı Sabahattin YÜCEL’de “küreselleşmeye dikkat çekerek tüketicilerin bilinçlenmesi gerektiği ve bu konuda çalışmalar yapan tüketici derneklerini başarılı bulduğunu” ifade etti.

Ardından tiyatro gösterisine geçildi. “Aman doktor canım doktor” ve “kredi kartları” ile ilgili tiyatro gösterisi sonunda TÜ-MER Genel Başkan vekili Fatih Dinler bir konuşma yaparak “KOMEDYA Tiyatrosu” ekibine çiçek verdi. Dinler; yaptığı konuşmada “tüketicileri yalnız bırakmayan iki kurum olduğunu, birinin bankalar diğerinin de tüketici dernekleri olduğunu ifade ederek bankaların neden tüketicileri yalnız bırakmadığını anlıyoruz. Allah başımızdan tüketici derneklerini eksik etmesin” dedi. Dinler; “Tiyatro ekibinde kapıdan satışlar ve kredi kartları ile ilgili skeçleri konunun özüne girerek anlatmaya çalıştılar. Bu gün bizleri yalnız bırakmayan TÜ-MER gönüllüleri ve derneğimiz adına tiyatro ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Ardından slayt gösterisi eşliğinde TÜ-MER yöneticileri tek tek tanıtılarak sahneye çağrıldı. Bu esnada salonda duygulu anlar yaşandı. Sahneye gelen 1. Yaş günü pastası ise rüya gibi gerçekleşen programın finali oldu.

Tüketici Web-Tv

Show Comments