ÖRAV - Türkiye Öğretmenler vakfı

Buradasınız Ana Sayfa  > Amaçlar  > Mesleki Örgütler >  ÖRAV - Türkiye Öğretmenler vakfı

Eğitimcilere destek sağlamak amacıyla ülkemizde bu alana odaklanmış ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan Öğretmen Akademisi Vakfı – ÖRAV Ağustos, 2008’de kuruldu. Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, projeler yürüten ÖRAV 5 yılda Türkiye’nin yaklaşık tüm illerinde 80,000’den fazla eğitimcinin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri için destek verdi. Bu kapsamda projelerine devam eden ÖRAV gelen talepler doğrultusunda eğitimlerini çeşitlendirmeye başlamış ve daha çok eğitimciye ulaşmak için Bireysel Başvuru sistemini hayata geçirmiştir. Düzenlenen eğitimler tamamen ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır. Vakfımızın her hangi bir vergi muafiyeti bulunmamaktadır.
Merkezi İstanbul’da olan vakfın ana hedefi, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde; araştıran, sorgulayan ve analitik düşünebilen, özgüven sahibi; kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen; evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak öğretmenlerin gereksinimlerine cevap verebilmek. Öğretmenlerin ve toplumda eğitim sorumluluğunu üstlenmiş kişilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, uluslararası ve ulusal işbirliklerini destekleyen vakıf, teknoloji ve internetin olanaklarından maksimum yararlanarak, ulaştığı kitlelerin sayısını artırmayı planlıyor. Araştırmalar yapmayı, öğretmenleri bilimsel araştırmalara teşvik edici programlar düzenlemeyi hedefliyor.

Büyük Postane Cad. No:19 Kat:4 Bahçekapı Istanbul
41.014966, 28.972970