ÖZGÜR-DER - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği

Buradasınız Ana Sayfa  > Dernekler >  ÖZGÜR-DER - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği, kısaca Özgür-Der, Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in nitlemesi ile 28 Şubat Post Modern Darbesi sürecinde var olan hak gasplarına karşı kuruldu. 1999 yılından bu yana İstanbul merkezli olarak, insan hakları ve özgürlükler alanında faaliyet göstermekte olan Özgür-Der, aynı adla anılan siyasal- toplumsal bir İslami harekettir. Özgür Der, başörtüsü yasağının yanı sıra F Tipi, işçi hakları vb. konular üzerine düzenlenen eylemliliklere katıldı, kampanyalar organize etti.
Özgür-Der insan hakları alanındaki çalışmalarının yanında; baskı ve yasaklara karşı toplumsal muhalefetin üretilmesi, muhalif çabaların birbirleri ile irtibat ve diyalog kurmaları, toplumsal bir dönüşümün öncülüğünün yapılması amaçları ile siyasal, kültürel, akademik çalışmalar sürdürmektedir.

Fevzi Paşa Cad. Kınalızade Sk. No:13/1 Fatih - İstanbul
41.037146, 28.862030