TAYSAD - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği

Buradasınız Ana Sayfa  > Dernekler >  TAYSAD - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği

1978 yılında kurulmuş olup, Türk otomotiv yan sanayii’nin tek ve en yetkin temsilcisidir.
335 üyesi ile otomotiv yan sanayii üretiminin % 65’ini ve ihracatının da % 70’ini temsil etmektedir.
Sayısal olarak üyelerinin % 80’si Marmara, % 12’u Ege ve % 8’i de diğer bölgelerimizde faaliyet göstermektedir.
Üyesi bulunan 335 firmanın toplam çalışan sayısı 80.000 kişi olup, kendi tedarikçileri ile birlikte yaklaşık 125.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.
Üyelerinin ’i değişen oranlarda yabancı sermaye ortaklığı ile üretim yapmaktadır.
Avrupa Otomotiv Yan Sanayicileri Derneği CLEPA’nın üyesidir. (www.clepa.be)
Yurt içi ve yurt dışı kurumlarca, otomotiv yan sanayii mamul alımlarında referans kurum niteliğini taşımaktadır.
TAYSAD üyelerinin, bazı mamuller dışındaki tüm parçaları içeren ürün gamı, ülkemizde imal edilen taşıt araçlarının % 85-90 oranında yerli imal edilmesine olanak verecek çeşitliliktedir. Taşıt araçları imalat sanayii’ne yönelik üretim yapan TAYSAD üyelerince imal edilen başlıca ürün gruplarını aşağıdaki şekilde sınıflandırmak mümkündür ;

Komple motor ve motor parçaları, Isitma / sogutma sistemleri
HVAC sistemleri Aktarma organları,
Fren sistemleri ve parçaları, Hidrolik ve pnömatik aksamlar,
Süspansiyon parçaları, Emniyet aksamları,
Kauçuk ve lastik parçalar, Şasi aksam ve parçaları,
Dövme ve döküm parçalar, Elektrik ekipmanları ve aydınlatma sistemleri,
Akü, Oto camları,
Koltuklar Tasarım & Mühendislik hizmetleri
Simülasyon hizmetleri Özel araç üretimi

TAYSAD üyeleri değişen rekabet koşullarına uyum sağlamak için teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte ve yenileme ve tevsi yatırımlarını sürdürmektedirler. Bu amaçla ileri düzeyde imalat kabiliyetlerinden prototip üretimi, test imkanları, CNC ve konvansiyonel makinalarla talaşlı imalat ve ürün geliştirme ve yabancı ve yerli firmalarla ortak Ar-Ge çalışmaları gibi faaliyetlerde bulunmakta ve CAD-CAM uygulamalarını tasarım aşamasında kullanmaktadır.

Vizyonumuz
2023 yılına kadar otomotiv ana sanayine dolaylı/dolaysız ürün/hizmet tedariki yapan Türkiye’de yerleşik firmaların tümünü temsil edebilen; global otomotiv üretiminde ülke payının en az % 3 e çıkarılmasına olanak verecek ve ortam yaratacak etkinlikleri yapan, destekleyen ve tam kamu desteğini sağlamış bir sektörel dernek olmaktır.

Misyonumuz
Üyelerine, birliktelikten aldığı güçle destek vererek, Türk otomotiv sanayiini bir bütün olarak geliştirmek ve ülkemizi dünya otomotiv pazarının önde gelen tedarik merkezlerinden birisi yapmak için ortamlar ve koşullar yaratmaktır.

TAYSAD, faaliyetlerini, Türk otomotiv yan sanayii’nin TEK & EN YETKİN temsilcisi olarak vizyon hedefinde ve yüklendiği misyon çerçevesinde planlamakta ve temsil yeteneğimizi, sektörel etkinliğimizi, üyeler arası işbirliğini arttırarak ve üyelerin değişen ihtiyaçlarına daha kaliteli hizmetler vererek, otomotiv sektöründe TAYSAD’ın cazibe merkezi haline getirilmesine çalışılmaktadır.

TOSB - TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi 41480, Şekerpınar Çayırova KOCAELİ-TÜRKİYE
40.869030, 29.409038
Telefon: