TUYED - Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği

Buradasınız Ana Sayfa  > Dernekler >  TUYED - Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği

TUYED KİMDİR? * TUYED (Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği), turizm sektörüne yönelik yazılı ve görsel basın yayın organlarında çalışan gazeteci, yazar, editör, muhabir ve araştırmacılarının kurduğu bir dernektir. * 1996 yılında kurulan TUYED birinci genel kurulunu 26 Kasım´ 1997´de İstanbul Gazeteciler Cemiyeti´nin Çemberlitaş´taki Basın Müzesi´nde yaparak çalışmalarına başladı. Yönetim Kurulu ile ilgili bilgileri üyeler sayfasında bulabilirsiniz. TUYED´İN AMACI TUYED, diğer ülkelerde ve Türkiye´de hızla gelişen, her alanda uzmanlaşma sürecinin basın yayın alanındaki yansımasının bir ifadesi olarak turizm gazeteciliği, muhabirliği, yazarlığı, editorlüğü ve akademisyenliğinin genelden ayrı bir uzmanlık alanı olduğu gerçeğinden hareketle kurulmuş bir dernektir. TUYED´ in amacı, turizm haberi yazan muhabir, turizm yayını çıkaran yayıncı veya editör ya da turizm ile ilgili yazı yazan yazarlar ve turizm sektörüne yönelik araştırma yapan akademisyenlerin sahip oldukları deneyim ve birikimleri ile sektöre ve genel kamuoyuna seyahat endüstrisi konusunda kurum ve kişilere sağlıklı bilgi aktarılmasını sağlamaktır. TUYED, hızla gelişen turizm sektörünün yarattığı bir ihtiyaç ürünü olarak kuruldu. TUYED´in kuruluş amacı, ihtiyaç haline gelen turizm gazeteciliği ve yayıncılığının örgütlenerek geliştirilmesini sağlamaktır.

Dümen Sokak No:11 Gümüşsuyu-İstanbul
41.0367951, 28.99232200000006