Sakarya -Akyazı Belediyesi’nde sözleşme sevinci

Akyazı Belediyesi’nde sözleşme sevinci
Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan belediye bünyesinde çalışan 48 kadrolu işçiyi ilgilendiren 3 yıllık Toplu Sözleşmeyi imzaladı. İmza töreninde işçilerle bir araya gelen Başkan Soykan, “ En düşük işçi yevmiyesi günlük 200 lira oldu. İşçi kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.
Akyazı Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında belediye bünyesinde çalışan 48 kadrolu işçinin sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen ve 2022-2024 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Yerel-Sen Temsilcisi Murat Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Özer ve Mehmet Öztürk, Hizmet – İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Hasan Engin Eroğlu, Temsilci Alpaslan Bayraktar ile işçiler katıldı. İmzaların atılmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ Biz Akyazı Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Ailemizin her ferdini mutlu görmek bizi de mutlu eder. Bu aileyi işçi arkadaşlarımızla beraber oluşturuyoruz” dedi.
Başkan Bilal Soykan, “ Belediyenin çeşitli müdürlüklerinde görev yapan arkadaşlarımız ile birlikte gece-gündüz demeden sahalardayız. Hemşerilerimizin huzuru ve sağlığı için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bugün burada, Akyazı’mız için ter döken emekçilerimizle bir araya geldik. Mesai arkadaşlarımızın ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için samimiyetimizi ortaya koyduk. Belediyemiz, işçilerimizin sendikası Hizmet-İş ve işveren Sendikası Yerel-Sen bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi ve sonuçta herkesin memnun kalacağını düşündüğümüz bir karara varıldı” diye konuştu.