MHP’nin Mersin mitingi: Bahçeli’den CHP ve 6’lı masaya sert eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı açık hava toplantıları kapsamında Mersin’de düzenlenen mitingde halka hitap etti. CHP’yi sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “CHP ve 6’lı masa tamamıyla yabancıların güdümündedir” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis kararıyla ilgili de konuşan Bahçeli, İBB Başkanı suç işlemişse sonuçlarına katlanmalıdır diyerek “Saraçhane kumpası tutmaz” ifadelerini kullandı.
İşte Bahçeli’nin açıklamasından önemli satırbaşları:
2023 sandık yılıdır, demokrasi yılıdır. Önümüzdeki yıl çılgın Türklerin yeni bir şahlanış dönemi yaşanacaktır. Hiç kimse boşuna hayal kurmasın, Türkiye zillete düşerek ziyan olmayacaktır.
“CUMHUR İTTİFAKI TÜRK MİLLETİNİN KENDİSİDİR”
Milletlerin tarihinde kritik ve stratejik dönüm noktaları vardır. Milli ve tarihi hedeflerin güncellenip yeni bir güçle serpilmesinin fırsat kapısıdır. Biz önümüze çıkacak altın fırsatları yakalamak istiyoruz. Haysiyetli ve huzurlu bir hayatı tahkim gayesindeyiz. Gelişmelere sahne arkasından bakamayız. Başı eğik, sesi çıkmayan bir pısırıklığa tahammül edemeyiz. Kendimize güveniyor, aziz milletimize gönülden inanıyoruz. Bu süreç milletinin sevinciyle sevinen inanmış yüreklere ihtiyaç duyacaktır. Bu yürek MHP’de ziyadesiyle vardır, bu yürekli duruş Cumhur İttifakı’nda mevcuttur. Cumhur İttifakı Türk milletinin ta kendisidir. Bu ittifak ihanetlere karşı her zaman set çekmiş, baraj olmuştur. Bu ittifak, işgal girişimlerinin karşısında yer almış, her kalkışmaya canla başla direniş göstermiştir. Kutlu emanet zayi edilmeyecektir.
Cumhuriyetin 100. yıldönümünde 1923 anıları tazelenecektir. 2023’te lider ülke Türkiye’nin müjdesi cumhuriyetin müstena kazanımlarıyla fikirden eyleme tatbik safhasına geçecektir. Birlikte atacağımız her adım daha mutlu bir Türkiye’ye doğru yol alıştır.Bizim siyasetimiz korkaklara karşı cesurların direncidir, ahlaksızlığa karşı namus timsallerinin direğidir. Duruşumuz faziletin duruşudur, hainlere, eli kanlı teröristlere karşı korku tanımayan bir duruştur. Bütün vatandaşlara çağrımdır; gelin bu haklı mücadeleye siz de dahil olun. Hainlere, namussuzlara, sömürge teşrifatçılarına, yağmacılara karşı bir olalım.
2023’TE TARİHİ BİR SEÇİM YAPACAĞIZ
2023 bu söylediklerimin hepsi için bir kader, karar yılıdır. 2023’te tarihi bir seçim yapacağız. Artık bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır. Adayımız bellidir. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla yeniden cumhurbaşkanı seçilmesidir. Yolundan dönenlere, davasından cayanlara Mersin izin vermez, prim vermez, icazet vermez. Devlete istikrar, millete huzur getireceğiz. İstiklale tutkunuz, lider ülke Türkiye için her türlü zorluğu aşmaya azimliyiz. Türkiye’yi yenemeyecekler.
İktidar her rejim ve yönetim sisteminde vardır ve hakimdir. Muhalefet ise demokratik sistemlerin ana öğesidir. Türk siyaseti kurumuş toprak gibidir. Demokrasi standartları muhalefet partileri eliyle düşürülmektedir. Muhalefet partileri ekseriyette zillettedir. Siyasi ikballerini ülke çıkarları üstünde gören siyasi zihniyetin inandırıcılığı olamaz, ilkesi olamaz. Zillet ittifakı siyasi canlılığını kural ihlalleriyle sürdürmektedir. Yalan derseniz bunların dilindedir. Nerede bir yara varsa zillet ittifakı orayı daha da deşmek için faaliyete geçmektedir.
CHP VE 6’LI MASA TAMAMİYLE YABANCILARIN GÜDÜMÜNDEDİR
CHP ve 6’lı masa tamamıyla yabancıların güdümündedir. Milyon dolarlar ödeyerek ithal danışmanlara bel bağlayacak kadar geleneğinden kopmuş bir partinin milletimizin yanında olması imkansızdır. Kılıçdaroğlu pusulayı şaşmıştır. Türkiye’ye ABD’den ve İngiltere’den bakan, Kılıçdaroğlu’nun kiralık akıl hocaları Atatürk’ün partisinin kılavuzu haline gelmiştir. Parayla danışmanlık alanlar yarın parayla da her değerini satacaktır. CHP’nin ekonomi vizyonu diye bir şey yoktur. Misyonu Türkiye’nin dağılmasıdır. CHP ekonomide vizyonsuzluğu belgelerken MHP aylar evvel ekonomik büyüme bağlamında geleceğin ekonomi vizyonunu saygın akademisyenlerin katkısıyla hazırlamıştır. Bizim binlerce kilometre mesafeden online bağlanan danışmanlara ihtiyacımız yoktur. Karanlıkta kaybettiği değerlerini loş ışıklar altında aramaktadır. CHP yönetimi dersini tarihimizden değil Türk ve İslam düşmanlığından almaktadır. CHP hastadır, bu hastalığın adı da işbirlikçiliktir. CHP’nin altı su alan kayığı batmak üzeredir. Bu CHP’yi ne menfaat çeteleri ne de organize suç örgütleri kurtarabilecektir.
6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR SKANDALI
Küçücük yaştaki evlatlarımızın istismarına göz yumulması mümkün değildir. Aklımızın almadığı bu iğrençliğe akıl yürütmek de beyhudedir. CHP’nin bunu siyaset malzemesi haline getirmesi ayıptır. Konu yargıdadır. İstismara uğrayan kardeşimizi CHP yönetimi aleni bir şekilde kullanmaya kalkışmıştır. Hiç kimse bir sapıklıktan hareket ederek dinimizi sorgulayamaz. Hiç kimse inancımızı ve inanan insanlarımızı zan altında bırakamaz. Yargı sonucunu sabırla beklemek zorundayız.
SARAÇHANE KUMPASI TUTMAZ
İBB Başkanı suç işlemişse sonuçlarına katlanmalıdır diyen Bahçeli şu açıklamaları yaptı:
İBB Başkanı hakkında verilmiş, kesin olmayan 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis kararından sonra Saraçhane tiyatrosu düzenleyenlerin devlete, hükümete ve Türk yargısına saldırması en hafif tabirle fırsatçılıktır. İBB Başkanı bir suç işlemişse sonuçlarına elbette katlanmalıdır.
Birbirlerine kazık atanların yargı kararlarını sevinç çığlıkları atarak karşılayanların gizli kapaklı işler çevirdiğini görmemek için sadece kör değil akli ve zihni melekeleri yitirmek de lazımdır. İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak sivriltmeye çalışan siyaset bezirganlarının 6’lı masaya dinamit fırlattığı ayan beyan ortadadır.
Saraçhane kumpası tutmaz. Sahte mağdurlara, ucuz kahramanlıklara, mahkeme salonlarından siyaset çıkarmaya çalışan siyasetçilere Türk milleti hiçbir şekilde değer vermez.
Saraçhane’de yargı kararına sarılıp meydana dökülen siyasetçilerin alayı birden samimiyetsizdir. Bu yıl içinde 8 defa toplandınız. Gecikmiş bu ilanı yapınız. Maskeler patır patır düşmüştür. Birbirine operasyon çeken partilere Türkiye emanet edilir mi? Kılıçdaroğlu adaysan mert ol. CHP’den bir yol olmaz, İP’den bir sonuç çıkmaz. Zillet ittifakı yanlışın ve yıkının yanındadır.
1948 yılında Osmaniye’de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur.
İlköğrenimini Osmaniye’de, orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır.
Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket’in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası’na hizmet etti.
Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocağı Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Devlet Bahçeli, bir yandan aktif olarak Ülkücü Hareket’te yer alırken, diğer yandan da ilmi alandaki çalışmalarını devam ettirmiştir.
1972 yılından itibaren Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev almıştır. Devlet Bahçeli, yine 1970’li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği’nin (ÜMİD-BİR) kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği’nin (ÜNAY) kurucularından ve Genel Başkanlarındandır. İyi derecede İngilizce bilen Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İktisat Doktorası yapmış ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı’nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürmüştür.
Devlet Bahçeli yine bu süre içerisinde Türk-İslam alemi, Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilenmiş ve bu alanlarda çalışmalar yapmıştır. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevlerine doldurulan MHP ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ile mensuplarının haklı davalarının her platformda savunulmasında takdirle karşılanan çalışmalarda bulunmuştur.
Ülkücü kadroların yetişmesinde önemli görevler de üstlenen Devlet Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından göreve çağırılması üzerine 17 Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa etmiş. 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP Büyük Kurultay’ında parti yönetimine seçilmiş ve Genel Sekreterlik görevine getirilmiştir.
MÇP ve MHP’nin yönetim kadrolarındaki görevi, günümüze kadar kesintisiz olarak sürmüştür. Çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulunan Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5’nci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı görevini üstlenmiştir.
21, 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Osmaniye Milletvekili seçildi. 57. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü.
5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015, 18 Mart 2018 ve 18 Mart 2021 tarihlerindeki MHP Olağan Büyük Kongrelerinde tekrar Genel Başkan seçilmiştir.