Üniversite Öğrencilerinin Yaratıcı Fikirleri Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile Hayat Buluyor

Üniversite Öğrencilerinin Yaratıcı Fikirleri Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile Hayat Buluyor

Üniversite Öğrencilerinin Yaratıcı Fikirleri 

Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile Hayat Buluyor 

Anadolu Grubu’nun üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini hayata geçirme hedefiyle sürdürdüğü Bi-Fikir KAP’ta bu yılın kazananları belli oldu. Anadolu Grubu’nun inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen Bi-Fikir KAP’a 4 yılda 907 proje önerisi geldi. Finale yükselen 9 proje arasından Yeni Nesil Karbondioksit Teknolojileri birinci, Brain: Beyin İltihabında Hızlı ve Doğru Tanı ikinci, Bi-Park: Akıllı Otopark ise üçüncü oldu. Sırasıyla 10 bin, 7 bin ve 5.000’er TL ile ödüllendirilen başarılı projeler Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınma fırsatı elde ettiler.

Anadolu Grubu’nun, üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirme hedefiyle düzenlediği Bi-Fikir KAP’ın (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla) finali dijital ortamda gerçekleştirildi. Anadolu Grubu çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında, üniversite öğrencilerinin projeye dahil edilmesiyle hayata geçirilen Bi-Fikir KAP’ın final etkinliğine; Anadolu Grubu üst yönetimi, üniversite öğrencileri ve mentorlar katıldı. Etkinlikte, yarı finali başarıyla tamamlayarak finale kalan 9 projenin sunumu yapıldı. Yeni Nesil Karbondioksit Teknolojileri projesini Anadolu Isuzu ile gerçekleştiren Serhat Can Bayar, Doğan Çiçek ve Osman Kazı birinci, BrAIn: Beyin İltihabında Hızlı ve Doğru Tanı projesini Anadolu Sağlık Merkezi ile gerçekleştiren Emre Altun ve Zehra Turhan ikinci, Bi-Park: Akıllı Otopark projesini Garenta ile gerçekleştiren Kayra Kurnaz ise üçüncü oldu. Organizasyonda birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin ve üçüncüye 5.000’er TL ödül verildi.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Grubun yenilikçi ve girişimci ruhunun en önemli simgelerinden biri olan inovasyon platformu Bi-Fikir’i 4 yıl önce üniversite öğrencilerine açarak çok verimli sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Zorlu: “Gençler, geleceğin çalışanları, üreticileri ve mucitleri olarak her zaman stratejilerimizin odağında yer alıyor. Bi-Fikir KAP ile üniversite öğrencilerine yenilikçi fikirlerini hayata geçirirken, inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuyoruz. Bu kapsamda, 4 yılda 174 farklı üniversiteden toplam 907 proje önerisi toplandı. Gelecekte şirketlerimizde önemli pozisyonlarda yer alabilecek gençlerin programımıza katacağı yeniliklerle ürettiğimiz değerin katlanarak artacağına inanıyoruz” diye konuştu.

4 yılda 907 proje başvurusu geldi

Bi-Fikir KAP ile üniversite öğrencilerinin fikirleri www.kap.bi-fikir.com adresi üzerinden toplandı. Anadolu Grubu şirketlerinin projeler ile ilgili görüşleri alınarak yarı finale yükselen 20 proje arasından seçilen 9 proje önerisi inovasyon kampına katılmaya hak kazandı. Bu ekipler için 11 Nisan tarihinden başlamak üzere bir inovasyon kampı uygulandı. Program kapsamında, ilgili projelerin ekip üyelerine, hedef kitle analizi, müşteri yolculuğu, fikir validasyonu, pazarlama ve prototipleme konularında eğitimler verildi. Seçilen projeler için, ilgili şirketlerden konusunda uzman mentorlar atandı. Bu sürecin ardından 9 ekip, Bi-Fikir KAP finalinde yarışmaya hak kazandı. Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilen sunumlar sonrasında, Anadolu Grubu şirketlerinden jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu en başarılı üç proje belirlendi. Finalde 1. olan proje ekibi 14 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek Anadolu Grubu Bi-Fikir Festivali’nde projelerini paylaşacak, başarılı projeler alanına göre Anadolu Grubu şirketlerinde uygulama fırsatı elde edecek.  

Anadolu Grubu Hakkında

Anadolu Grubu, ‘Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya bağlayan yıldız’ olma vizyonuyla bugün 19 ülkede, 80’e yakın şirketi, 86 üretim tesisi, 6 Ar-Ge merkezi ve 80.000’den fazla çalışanı ile faaliyetlerini bira, meşrubat, perakende, tarım, otomotiv, kırtasiye, hızlı servis restoranı ve enerji olmak üzere 8 sektörde sürdürüyor. 1950 yılında Yazıcı ve Özilhan aileleri tarafından kurulan Grup, hem rakamsal verileri ve üretim gücü hem de geliştirdiği ve içinde yer aldığı projelerle Türkiye ekonomisinin en büyük itici güçlerinden biri konumundadır. AB InBev, The Coca-Cola Company, Faber-CastellIsuzu, Kia, McDonald’s, Honda, Honda Marine, Kohler, Johns Hopkins Medicine gibi alanlarında dünyanın önde gelen isimleri olan markalarla ve şirketlerle kurduğu ortaklıklarla çok uluslu ve girişimci bir grup olma misyonu doğrultusunda hareket ediyor. Grubun 2020 yılı cirosu 62,1 milyar TL olarak gerçekleşirken, toplam aktif büyüklüğü 73,3 milyar TL oldu.

Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde tarım, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve turizm gibi pek çok alanda çalışmalar yapan Grup, sosyal kuruluşları Anadolu Vakfı, Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü ile topluma katkılarını duyarlılıkla gerçekleştiriyor. 2019 yılında oluşturduğu Anadolu’dan Yarınlara markası ile sürdürülebilirlik odaklı gelecek vizyonunu ortaya koyan kapsamlı çalışmalar yapıyor.

Global markalar ve çok uluslu şirketlerle ortaklık kültürü, markalı tüketici ürünlerindeki uzmanlığı, geniş bir coğrafyada güçlü bir bölgesel oyuncu olarak sahip olduğu deneyim ve güçlü kurumsal yönetim anlayışıyla, Anadolu Grubu faaliyette bulunduğu her alanda sürdürülebilir bir anlayışla değer katarak hızlı ve sağlıklı büyümesini devam ettiriyor.

Etiketler

Fehmi Duman