Başkan Nihat Arda Şahin : ” MESELE SAPANCA “

Başkan Nihat Arda Şahin : ” MESELE  SAPANCA “

Başkan Şahin açıkladı: “Sapanca’da 4 bin ruhsatsız bungalov var”

Haber-Fehmi DUMAN-Necla BAKAN-Erkan TİRYAKİ

Düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin Sapanca’da drone ile çekim yaptıklarını ve 4 bin 401 bungalov tespit ettiklerini, bunların ise sadece 400 tanesinin inşaat ruhsatının olduğunu söyledi.

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin bu akşam düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

Sapanca Belediye Başkanı Şahin: Doğmuş Çocuğu Boğmak Gibi Bir Niyetimiz Yok

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, ilçedeki hızla artan bungalov tesislerinin sayısını güvenli bir şekilde hukuki çerçeveye oturtmak için çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu.

 Belediye başkan yardımcıları ile birçok bürokrat ve belediye personelinin de yer aldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Şahin seçilme sürecinden bahsetti. Sapanca’da büyük bir devrim yaptıklarını ve Sakarya’da tek Cumhuriyet Halk Partili belediye olduklarını belirten Şahin, “Oylarımızı yüzde 100’e yakın artırdık” ifadelerini kullandı.

“4 BİN 401 BUNGALOVDAN 400 TANESİ RUSATLI”

Bungalov konusunda gelen soruyu cevaplayan Şahin, “Mahalle mahalle drone ile fotoğraf çektirdik. Sapanca’da 4 bin 401 tane bungalov ve tiny house tarzında işletme var. Bunların sadece 400 tanesinin inşaat ruhsatı var. Bizim bu konuyla alakalı çalışmalarımız sürüyor. Bunların Sapanca’ya getirisi yıllık 5 milyar TL’ye yakın. Bunları düzene sokup standartlar doğrultusunda turizmi düzenlemek istiyoruz. Tekrar söylüyorum biz doğmuş çocuğu boğmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÜZENE SOKMAK İSTİYORUZ”

Yılbaşından sonra geçici çalışma ruhsatı olan 1500 bungalovun kaçak durumuna geçeceği sorusuna cevap veren Şahin, “Düzene sokmak istiyoruz” dedi.

“Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, ilçede yürütülen çalışmalar ve gelecekteki projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, Sapanca’yı daha güçlü bir şekilde Sakarya halkıyla kaynaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, ilçedeki bungalov sayısının artmasının ardından, bunları hukuki çerçevede güvenli hale getirmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Başkan Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz geldiğimizde şunu söyledik, biz Sapanca’yı Sapancalılarla barıştıracağız dedik. Biraz önce Sakaryalılar, Sapanca’yı sevmiyor dediler. Ben inanmıyorum. Demek ki biz Sapanca’yı Sakaryalılara sevdirememişiz. Sapanca’yı Sakaryalılarla barıştıracağız. Bununla ilgili de yakın zamanda bu tesisi tüm Sakarya halkının da faydalanabileceği bir şekilde birkaç planımız var, basınla sizlere duyuracağız. Bu müjdeyi de basının aracılığıyla Sakarya halkına duyuralım.” dedi.

Şahin, “İmar planı ve altyapısının güvenli hale geldiği, kamusal alanların adil kullanıldığı, 4 mevsim turistlerin geldiği ve doğanın korunduğu bir Sapanca hayal ediyorum” şeklinde yanıt verdi.

Başkan Şahin, Sapanca’daki tinyhouse, bungalov ve glamping gibi alternatif konaklama tesislerinin sayısının hızla arttığını, ancak bu tesislerin sadece küçük bir kısmının inşaat ruhsatı aldığını belirtti.

“Doğmuş çocuğu boğmak gibi bir niyetimiz yok”

Şahin, bungalovların ilçede önemli bir ekonomik alan oluşturduğuna dikkat çekerek, “Şu an müfettiş belediyede. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile alakalı bir soruşturma yürütüyoruz ama bizim durduğumuz yer belli. Bizim doğmuş çocuğu boğmak gibi bir niyetimiz yok. Biz bunların hepsini hukuki zeminde güvenli alana almak istiyoruz. Çünkü büyük bir ekonomi oluşturuyor. Böyle bir ekonomik ortamda yıkan değil, yapan tarafta olmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.”

Toplantıya Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Müjgan Gençer, Nazlı Köseoğlu, Yılmaz Metin, Şevki Burak Koç, Başkan Danışmanı Enver Nadir Coşar, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım, meclis üyeleri, daire müdürleri, çok sayıda basın temsilcisi katıldı.

Sakarya’da Cumhuriyet Halk Partili tek belediye olarak farklı bir perspektifle hizmet sunduklarını belirten Başkan Şahin, “Göreve geldiğimizde oy oranımızı yüzde 100’e yakın artırarak halkın güvenini kazandık. Bu güvenle Sapanca’da planlama ve denetim süreçlerinde köklü adımlar attık” dedi.

Kaçak Yapılaşmaya Teknolojik Çözüm
Sapanca’da yoğun ilgi gören bungalov yapılaşmasına ilişkin sorunları ele alan Başkan Şahin, “Kaçak yapılaşmayı önlemek için drone teknolojisiyle kapsamlı bir denetim süreci başlattık. Bu konu da ekip arkadaşlarımız titizlikle çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Teleferik Projesine Yaklaşım
Teleferik projesine yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Şahin, “Teleferiğe karşı olmadığımızı, yalnızca projenin yer seçiminin yanlış olduğunu ifade ettik. Ancak doğmuş bir çocuğu boğmak gibi bir niyetimiz yok. Gerekli şartların yerine getirilmesini sağladık ve halkın taleplerine uygun şekilde hareket ediyoruz” dedi. Sapanca Teleferik’in Sapanca Belediyesi’nin de ortak olduğu bir işletme olduğunu belirten Başkan Şahin, yapılan denetimlerle projenin düzgün işleyişini sağladıklarını vurguladı.

Şeffaf Yönetim ve Mali Disiplin
Göreve geldikleri ilk günden itibaren şeffaflık ve denetim odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, belediyenin mali durumunu bağımsız denetçilere incelettiklerini belirtti. Bu incelemeler sonucunda, belediyenin 24 milyon TL vergi borcu ve 81 milyon TL SGK borcu bulunduğunu öğrendiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Borçları yapılandırarak mali disiplin sağladık. Gereksiz harcamaları kısarak halkın kaynaklarını verimli bir şekilde kullanıyoruz” dedi.


Çevresel Sürdürülebilirlik ve Sapanca Gölü
Sapanca Gölü’nün iklim krizi nedeniyle ciddi bir tehdit altında olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, çevresel sürdürülebilirlik adına önemli projeler geliştirdiklerini açıkladı. İlçedeki su fabrikalarının denetim altına alınması için özel cihazlar kurduklarını belirtti, bu çalışmalarla bölgenin doğal kaynaklarının korunmasını hedeflediklerini aktardı.

Sokak Hayvanlarının Refahı
Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan Şahin, göreve geldiklerinde yalnızca bir veterinerin bulunduğunu ancak bu sayıyı dörde çıkardıklarını, barınakta yeni düzenlemelerin olduğunu belirtti. Günlük kısırlaştırma kapasitesinin ise 1’den 12-13’e yükseltildiğini ifade eden Başkan Şahin, “Bu projelerle hem hayvan sağlığını koruyor hem de halkın yaşam kalitesini artırıyoruz”dedi

Başkan Şahin, toplantının sonunda, şeffaf yönetim anlayışını sürdürerek Sapanca’nın potansiyelini ortaya çıkarmak ve sorunları çözmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Etiketler

Fehmi Duman