Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan yeni dönem eylem planını açıkladı

Türk Kadınlar Birliği yeni dönem eylem planını açıkladı

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, 2023 ve 2024 yılı çalışma döneminde aksiyon alacakları programı basın mensuplarına açıkladı.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, yeni çalışma döneminde kadınlara yönelik deprem bilinci eğitimi verileceğini, ilk yardım kursu, salgın hastalıklardan korunma yöntemleri ve eğitimi çevre bilincinin artırılması konularında eğitim verileceğini belirtti.

Başkan Tevhide Yağan, kadına yönelik şiddete, öldürme olayları, kadına cinsel saldırı, istismar olayı konularının önlenmesi gündemiyle tüm siyasi partileri ziyaret ederek. kadın kolları ile görüşerek yasal olarak en ağır cezaların getirilmesi için mücadele vereceklerini de sözlerine ekledi.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, “Bu yıl ağırlığımızı kadına yönelik şiddet konusunda çalışmalar yapacağız bu sene daha çok sokaklarda olmaya çalışacağız. Bunları ben program olarak almadım ama Türk kadınlar birliği olarak bütün siyasi partilerle görüşeceğim. Hem de en kısa bugünden sonra bütün siyasi partilerle kadınlarıyla görüşeceğim.

Bu kadın sorununu sadece Türk kadınlar birliğinin sorunu olmadığını hepimizin sorunu olduğunu bilsinler diye herkes o toplantıya katılacak. Yapacağımız eylemlere katılacak bu sene hakikaten kadına yönelik şiddete hayır kampanyası demeyelim de sokaklarda olacağız,olmak da zorundayız. Bazı şeylere dur demek zorundayız. Dur demek diğer yapılan şeyler çok önemli değil ama artık Türk kadınlar birliği sokağa çıkma zamanı geldi, çıkıyoruz da. Biz dönem dönem ama şimdi işte burada siyasetçi arkadaşlarımız da var duyuyorlardır onlar da bu sene bütün siyasi partinin kadınlarıyla birlikte olmayan da sizinle paylaşacağım. Elbette elbette hakikaten bu ülkede kadına yönelik şiddet var kadını bırakın çocuğa yönelik şiddette var. Bir tek o değil istismar var istismarlar seviyesi eskiden  16-17’den başlıyordu şimdi çok inmeye başladı. Çocuklarımız tehlikede. Eğer biz çocuğumuzu okulu gönderip te acaba başına bir şey gelmeden eve gelir mi diye telaşta kalıyorsak bu da sıkıntı işte. Bu yıl bütün bunları kadın örgütleri olarak bütün siyasi partilerden destek görerek biz bunu gündem de tutacağız derdimiz o. Şimdi kadın istihdamı konusunda sanayi ve ticaret odası kadın girişimcilerinden böyle bir konuda konuşmalarım vardı ama sanırım bir dernek falan da açıldı galiba kadın istihdamı üzerin de çalışmalar yapan ne kadar kadın derneği açılırsa biz o kadar mutlu oluruz.” dedi.

Başkan Tevhide Yağan “2023-2024 dönem çalışmalarımız

Bu sene önceliğimiz;

Deprem Bilinci Eğitimi olacak (AFAD, TKB) (Deprem önesi, deprem anı, deprem sonrası neler yapılmalı, nasıl davranılmalı, nasıl yardım edilmeli)

Özellikle Annelere İlk Yardım Eğitimi kursu

Hijyen Kuralları Kursu (salgın hastalıklardan korunma)

Çevre Eğiticisi Kursu (İklim Krizi dünyayı tehdit ediyor)

Kadın Sağlığı ile ilgili konunun uzmanlarından eğitimler vereceğiz

Kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarımızı her sene saçmaya özen gösteriyoruz.

Bu sene de ihtiyaca ve kadınlarımızın taleplerine göre belirleyeceğiz.

7 Ekim, Kasım ayı içerisinde, seçilen Sakaryalı kadın milletvekillerimizi TBMM de ziyaret edeceğiz.

Çiğdem Atabek   Ayça Taşkent

7 Şubat 2024 Türk Kadınlar Birliğinin kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağız.

Yıl boyunca bütün siyasi partiler, Baro, Üniversite, STK lar, Odalar, Sendikalar, Belediyeler, Hastane başhekimlerine ziyaretlerimiz ve görüşmelerimiz olacak. “

Fehmi Duman