GELECEK KUŞAKLARIN  HAKLARINI YİYENLERE  İLK  BAŞKALDIRI  SAPANCA’DA GERÇEKLEŞTİ

GELECEK KUŞAKLARIN  HAKLARINI YİYENLERE  İLK  BAŞKALDIRI  SAPANCA’DA GERÇEKLEŞTİ

SAKARYA  İLİNDE YILLARDIR SÜMEN  ALTINDA BEKLETİLEN  GELECEK KUŞAKLARIN  HAKLARINI YİYENLERE  İLK  BAŞKALDIRI  SAPANCA’DA GERÇEKLEŞTİ

HABER-Fehmi DUMAN-Şefik ARMAN-Mustafa Murat KARAHAN-Necla BAKAN – Ülke Postası-sakarya54-dernektürk  ekibi

Sapanca’da su savaşları!

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin su fabrikalarının kullandığı su kadar harç ödemesi için işaretleme makinelerinin takılması gerektiğini, sermaye sahiplerinin işlemin durdurulması için mahkemeye başvurduğunu, kendilerinin de itirazda bulunduğunu açıkladı. Şahin makinelerin takılması durumunda bütçelerinin yüzde 30’unun buradaki harçlardan geleceğini belirterek, “Bu lobi bu kadar büyük bir ekonominin üzerinde oturuyor” dedi.

“SU SAPANCA’NIN EN KIYMETLİ DEĞERİ”
Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin düzenlediği basın toplantısında kanunlara göre su kaynaklarının belediye tarafından denetlenmesi ve bu denetimlerden doğan harçların belediyeye ödenmesi gerektiğini söyledi. Bu süreçte karşılaştıkları direnişler, siyasi baskılar ve hukuki engellere rağmen adalet arayışından vazgeçmediklerini ifade eden Şahin, bu gelirlerin halkın yararına kullanılmasını sağlamak için tüm hukuki yolları kullanarak mücadeleye devam edeceğini duyurdu. Şahin şöyle konuştu:
“Su, Sapanca’nın en kıymetli değeri. Sadece Sapanca’nın değil, dünyanın en kıymetli değeri. Bugün dünyada her on kişiden birisi içilebilir temiz suya erişemezken, biz burada, şükürler olsun ki bereket içerisinde yaşıyoruz. Ancak bu değerli kaynaklar üzerinde bazı özel şirketlerin yasaları ve toplum vicdanını göz ardı ederek keyfi ve kural tanımaz davrandığını görüyoruz. Biz, Sapanca Belediyesi olarak bu adaletsizliği kabul etmiyoruz.”

“HARCIN ÖDENMESİ GEREKMEKTE”

Yıllardır hak ihlali yaşandığını ifade eden Şahin, “Sizlere içerisinde bulunduğumuz durumu, verdiğimiz mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı şeffaf bir şekilde anlatayım. Bunu tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Çünkü burada gasp edilen hak onların hakki, savunmaya çalıştığımız hak Sapancalı çocukların hakkı. Burada yıllardır yaşanan bir hak ihlali var, buradan yıllardır gelmesi gerektiği halde gelmeyen kaynak. Yani 47 bin Sapancalının bir fiil cebinden çalındı ve çalınmaya devam ediyor. İlçemizin kaynak sularını kullanan su fabrikalarının denetlenmesi, bu denetimlere bağlı olarak da paketlenen sulara işaret konulması ve bu hizmet sonucunda da ortaya çıkan harcın, bu kaynağı kullanan işletmeler tarafından belediyemize ödenmesi gerekmektedir.” dedi.

KARARLAR DAVA DOSYASINA EKLENDİ
Kanunun kendilerine görev verdiğini belirten Şahin, şu açıklamada bulundu:
“Peki, bu denetimleri yapmaktaki yetki ve sorumluluğumuz nereden geliyor. Belediye Gelirleri Kanunun 63 ve 66. maddeleri uyarınca özel kaplara doldurularak satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenmesi ve kaplara özel işaret konulması harca tabi tutulmuştur. Bu kanun maddesi çok açıkça bize bir görev veriyor. Diyor ki: bu kaynakları kullanan fabrikaları denetleme yetkiniz var, bu denetlemeyi ve işaretlemeyi yapın, buradan doğan harcı da tahsil edin. Fakat, kanun maddesi gayet açık ve yeterli olmasına karşın biz bununla yetinmedik. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından söz konusu uygulama için olumlu görüş yazısı aldık. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden söz konusu uygulama için olumlu görüş yazısı aldık. Aynı uygulamaya ilişkin memleketimizin farklı bölgelerindeki vergi mahkemelerince verilmiş, Danıştay tarafından onanmış emsal kararlara eriştik ve hepsini dava dosyasına ekledik. Tüm bu kanun ve görüş yazılar çerçevesinde belediyemizce su fabrikalarına özel işaretleme makineleri takılması ve denetim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi bizim için bir yasal zorunluluk ve görevdir. Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz.”

İŞARETLEME MAKİNELERİNİN TAKILMASI GEREKİYOR
Şahin harç bedelinin yıllarca encümen kararıyla sabit bir rakam olarak belirlendiğini, bunun da fabrikaların işine geldiğini açıklayarak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Peki, bu süreçte bugüne kadar neler yaşadık. Denetimlerin yapılması ve işaretlerin konulması ile birlikte kanunda belirtildiği üzere alınması gereken bu harç bedeli yıllarca encümen kararı ile sabit bir rakam olarak belirlenerek, hiçbir veri olmadan alınmış. Tabi bu durum fabrikaların oldukça işine gelmiş. Öncelikle tüm su fabrikalarına bu işaretleme makinelerini takmamız gerektiğini belirttik. Bunun karşılığında ise gelin bu işi masada çözelim, bir fiyat belirleyelim cevabını aldık. Elimize hiçbir veri olmadan hangi para üzerinden pazarlık edeceğiz? Neyin hesabını yapacağız?”

“PLANLANMIŞ GİBİ BİR DİRENÇLE KARŞILAŞTIK”
Keşif için gittikleri fabrikalarda dirençle karşılaştıklarını ifade eden Şahin, “Tüm su fabrikalarında adeta birlikte planlanmış gibi bir dirençle karşılaştık. Kapılar kilitlendi, personellerimiz içeri alınmadı, hukuki görünen tehditlerle sindirilmeye çalışıldı. Olayların toplum vicdanını yaralayacak bir boyuta gelmemesi ve hukuki çerçevede kalma gayemizle ilgili tutanaklar tuttuktan sona içeri girmeden ziyaretleri sonlandırdık. Daha ne kadar ileri gidebilirler diye düşündüğümüz bu güruh, bu ziyaretimize personellerimize saldırıda bulundu. Bundan daha acısı, bu ve benzeri durumları ön gördüğümüz için, ilgili devlet kurumlarından bu ziyaret öncesi resmi olarak güvenlik desteği istedik. İstediğimiz bu destek sonrasında gelen cevap koca bir sessizlik oldu. Soruyorum, orada benim avukatım bıçaklansaydı? Benim zabıta ya da teknik personelim yaralansaydı bunun hesabını kim verecekti?”

CİHAZ TAKILAN HAT BAKIMA ALINDI
Cihaz taktıkları hattın bakıma alındığını, durdurulduğunu söyleyen Şahin, “Birinci aşama olarak tüm fabrikaların birer hattına cihaz takarak sayıma başlamak ve veri toplamak istedik. Bu plan çerçevesinde ilk su fabrikasına tekrar giderek bir su hattına cihazımızı taktık. Tam diğer fabrikalardaki montaja hazırlanıyorduk ki bir de ne görelim! Ne tesadüf ki bizim taktığımız cihazın olduğu hat bakıma alınmış ve hat durdurulmuş. Bizden veri saklanmaya devam ediliyor. Bu davranışın ardından bu fabrikadaki tüm hatlara tüm cihazları takma kararı aldık ve montaj için tekrar fabrikaya gittik. Ve yine, bir kez daha, tekrar dirençle karşılaştık.”

“GERİ ADIM ATMAMAKTA KARARLIYIZ”
“Bu haklı mücadelemiz sırasında, karşımızsa çıkan engeller, asılsız ithamlar ve tüm baskılar, adalet için doğru yolda olduğumuzu bir kez daha göstermektedir. Ancak, halkın hakkını savunmak için gittiğimiz bu yolda geri adım atmamakta kararlıyız. Adaletin sağlanmasına karşı olanların, baskılarına boyun eğmek bizim için bir seçenek değildir. Bu sermaye sahiplerine her dokunduğumuzda, dönen çarklarına her çomak sokmaya çalıştığımızda bambaşka mesnetsiz gündemlerle bambaşka oyuncular karşımıza çıkmaya devam ediyor. Buyurun devam edin.”

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Şahin gelinen süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Bu su fabrikası dediğimiz sermaye sahipleri, bu işlemin durdurulması için mahkemeye başvurdular. Mahkeme ise bize, süreç devam ederken herhangi bir işlem yapmayın dönüşünde bulundu. Tabi bu fabrikalar bunu bir karar gibi göstererek algı oyunları kurmaya çalışıyorlar. Biz de bu duruma ve bu karara gerekli itirazlarımızı yaptık. Bu itirazımız Bursa Bölge İdare Mahkemesi’nce değerlendirilecek. Bu mahkeme daha 2 ay önce, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir su fabrikası ve ilçe belediyesi arasındaki birebir aynı konuya ilişkin uyuşmazlıkta ilçe belediyesinin denetim yapmaya ve harcı almaya yetkili olduğuna dair karar vermiştir. Bu sürecin bir parçası olan tüm kamu görevlilerine, tıpkı bizim gibi adı üzerinde kamunun yani halkın hizmetinde olduklarını, görev ve yetkilerini sermaye sahiplerinden değil hukuktan ve milletten yana kullanmak zorunda olduklarını hatırlatırız. Sermaye sahiplerinden korkmayın! Hukuktan vazgeçmeyin! Vatandaşın yanında durun. Seçmeniz gereken taraf sermaye güçleri değil, yüce Türk milletidir.”

 

 

“BU LOBİ BU KADAR BÜYÜK BİR EKONOMİNİN ÜZERİNDE OTURUYOR”
Sapanca’nın doğal kaynaklarının gelecek nesillere miras olarak bırakılması gerektiğine inandıklarını ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu nedenle, tüm hukuk yollarını kullanarak ve halkımızın desteğini arkamıza alarak mücadelemize devam edeceğiz. Bu sadece Sapanca halkı için değil, ülkemizin doğal kaynaklarının adil kullanımı için de önemli bir süreçtir. 2025 yılı ile birlikte, bu makinelerin çalışması durumunda bu yılki bütçemizin yüzde 30’u buradaki harçlardan gelecek. Bu lobi bu kadar büyük bir ekonominin üzerinde oturuyor. Bu paranın Sapancalılara harcanması gerekiyor.”

  

 

Sapanca belediye başkanı Arda Şahin’den önemli açıklama!

Şahsım ve Sapanca Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her adımımızı adalet,
şeffaflık ve kamusal alanların halkın yararına kullanımı üzerine attık. Sapanca’nın güzelliklerini, doğal
kaynaklarını ve ekonomik potansiyelini koruma ve bu değerlerden herkesin eşit bir şekilde
faydalanmasını sağlama sözü verdik. Bu yüzden daha yola ilk çıktığımızda, bu kutsal göreve talip
olduğumuzda, ‘Mesele Kamusal Alanların Adil Kullanımı’ dedik. Bu sözümüzü tutmak adına, doğal
kaynaklarımızın şeffaf ve adil bir şekilde yönetilmesi de önceliğimiz oldu.
Su, Sapanca’nın en kıymetli değeri. Sadece Sapanca’nın değil, dünyanın en kıymetli değeri. Bugün
dünyada her on kişiden birisi içilebilir temiz suya erişemezken, biz burada, şükürler olsun ki bereket
içerisinde yaşıyoruz.
Ancak bu değerli kaynaklar üzerinde bazı özel şirketlerin yasaları ve toplum vicdanını göz ardı ederek
keyfi ve kural tanımaz davrandığını görüyoruz. Biz, Sapanca Belediyesi olarak bu adaletsizliği kabul
etmiyoruz.
Sizlere içerisinde bulunduğumuz durumu, verdiğimiz mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı şeffaf bir
şekilde anlatayım. Bunu tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Çünkü burada gasp edilen hak
onların hakkı, savunmaya çalıştığımız hak Sapancalı çocukların hakkı. Burada yıllardır yaşanan bir
hak ihlali var, buradan yıllardır gelmesi gerektiği halde gelmeyen kaynak:
Yani kısacası 47.000 Sapancalının bir fiil cebinden çalındı ve çalınmaya devam ediyor.
İlçemizin kaynak sularını kullanan su fabrikalarının denetlenmesi, bu denetimlere bağlı olarak da
paketlenen sulara özel işaret konulması  ve bu hizmet sonucunda da ortaya çıkan harcın, bu kaynağı
kullanan işletmeler tarafından belediyemize ödenmesi gerekmektedir.
Peki, bu denetimleri yapmaktaki yetki ve sorumluluğumuz nereden geliyor bir bakalım.
– 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 63 ve 66. maddeleri uyarınca “özel kaplara doldurularak
satılacak olan kaynak sularının belediyelerce denetlenmesi ve kaplara özel işaret konulması harca tabi
tutulmuştur.
Bu kanun maddesi çok açıkça bize bir görev veriyor. Diyor ki: bu kaynakları kullanan fabrikaları
denetleme yetkiniz var, bu denetlemeyi ve işaretlemeyi yapın, buradan doğan harcı da tahsil edin.
Fakat, kanun maddesi gayet açık ve yeterli olmasına karşın biz bununla yetinmedik.
– Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan söz konusu uygulama için olumlu görüş
yazısı aldık.
– Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden söz konusu
uygulama için olumlu görüş yazısı aldık.
– Aynı uygulamaya ilişkin memleketimizin farklı bölgelerindeki vergi mahkemelerince verilmiş,
danıştayca onanmış emsal kararlara eriştik ve hepsini dava dosyasına ekledik.
Tüm bu kanun ve görüş yazıları çerçevesinde belediyemizce su fabrikalarına özel  işaretleme
makineleri takılması ve denetim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi bizim için bir yasal
zorunluluk ve görevdir! Biz görevimizi yapmaya çalışıyoruz.
Peki, bu süreçte bugüne kadar neler yaşadık.
Denetimlerin yapılması ve özel işaretlerin konulması ile birlikte kanunda belirtildiği üzere alınması
gereken bu harç bedeli yıllarca encümen kararı ile sabit bir rakam olarak belirlenerek, hiçbir veri
olmadan alınmış. Tabi bu durum fabrikaların oldukça işine gelmiş.
Öncelikle tüm su fabrikalarına bu işaretleme makinelerini takmamız gerektiğini belirttik. Bunun
karşılığında ise gelin bu işi masada çözelim, bir fiyat belirleyelim cevabını aldık. Elimizde hiçbir veri
olmadan hangi para üzerinden pazarlık edeceğiz? Neyin hesabını yapacağız?
Geçen yıl ödenen ücrete yapılması teklif edilen astronomik zamları kabul etmek bir yana dursun,

kimse ile özel bir ilişki içerisine girmeden hepsi ile aynı anda görüşerek kanunu uygulayacağımızı
deklare ettik. Bu harcın veriler ışığında kanunda belirtildiği gibi hesaplanması yerine fabrikalar
içerisinde hiçbir denetim yapılmadan belirlenecek bir rakam üzerinden verilmesi talebini de hiç bir
zaman anlayamadık.


Kanunların bize verdiği görevi yerine getirmek amacı ile yine aynı şekilde kanunların verdiği yetki ile
işaretleme yapabileceğimiz bu cihazları fabrikalarda bulunan su hatlarına takmamız gerekiyordu. Buna
ek olarak takacağımız cihazların, şirketlerin mevcut iş akışlarına, hijyen ve sağlık kurallarına, iş
güvenliği kurallarına hiçbir engel olucu durum getirmesini de istemedik. Tüm bu sebeplerle doğru bir
sistemle cihazları kurabilmek adına kurulum öncesinde bir keşif ziyareti gerçekleştirmemiz gerekti. Bu
ziyaretimizi yine işletmelerin iş akışına da engel olmamak ve planlamalarını yapabilmeleri adına
öncesinde yazılı olarak haber verdik ve sonrasında ilgili ekiplerimiz keşif ziyaretine gittiler. Fakat
kamuoyu tarafından da bilindiği üzere bu ziyaretlerimizin tamamında, tüm su fabrikalarında adeta
birlikte planlanmışçasına bir dirençle karşılaştık. Kapılar kilitlendi, personellerimiz içeri alınmadı,
hukuki görünen tehditlerle sindirilmeye çalışıldı. Olayların toplum vicdanını yaralayacak bir boyuta
gelmemesi ve hukuki çerçevede kalma gayemizle ilgili tutanakları tuttuktan sonra içeri girmeden
ziyaretleri sonlandırdık. Ve bu ziyaretlerimizle birlikte siyasi baskılar, karalama kampanyaları,
itibarsızlaştırma çalışmaları da bu sermaye sahiplerinin uşakları tarafından düğmeye basılmış gibi
ortak bir şekilde başladı.
Elbette kanunun emrettiği gibi bu denetimlerin yapılması ve cihazların takılması zaruriyetini değiştiren
herhangi bir durum söz konusu değildi. Hukuki çalışmalarımızın çerçevesini çok ciddi şekilde
genişlettik. Devletimizin ilgili kurumlarından görüşleri talep ettik, araştırmalarımızı tamamladık ve zaten
emin olduğumuz sürece, kamu paydaşlarının da görüşünü alarak, çok daha net bir şekilde devam
etme kararı aldık.
Ekiplerimizle tüm hazırlıklarımızı yaptık ve ikinci kez keşif için bu fabrikalara ziyarete gittik.
Peki ne oldu? Daha ne kadar ileri gidebilirler diye düşündüğümüz bu güruh, bu ziyaretimizde
personellerimize bıçaklı saldırıda bulundu. Herkes bu görüntüleri gördü. Personelimiz canı ile tehdit
edilerek sindirilmeye çalışıldı. Ne kadar acı değil mi? Ama yetmez, size daha acısını söyleyeyim.
Bundan daha acısı, bu ve benzeri durumları öngördüğümüz için, ilgili devlet kurumlarından bu ziyaret
öncesi resmi olarak güvenlik desteği istedik. Çünkü biliyorsunuz bizim zabıtamız ‘’silahsız kolluk
kuvveti’’. Resmi olarak istediğimiz bu destek sonrasında gelen cevap koca bir sessizlik oldu!
Soruyorum, orada benim avukatım bıçaklansaydı? Benim zabıta ya da teknik personelim yaralansaydı
bunun hesabını kim verecekti?
Elbette bizi bu saldırı sindiremezdi, sindiremedi de. Tüm fabrikalara girdik. Keşif ve inceleme
ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ardından da cihazları her fabrika ve hat için ayrı ayrı en doğru şekilde
nasıl takabileceğimizin çalışmasını yaptık.
Bu ziyaretimizden sonra da yine başka yerlerden sesler gelmeye başladı. Başka karalama
kampanyaları başladı, sözde vatandaşın yanında duranlar bizi farklı cephelere çekerek bu sermaye
sahiplerine çalışmaya başladılar. Bunların hepsinin notunu aldık.
Bu cihazlar hem çok pahalı hem de termin süreleri olan cihazlar, bizim de çöpe atacak paramız yok.
Dolayısı ile birinci aşama olarak tüm fabrikaların birer hattına cihaz takarak sayıma başlamak ve veri
toplamak istedik.
Bu plan çerçevesinde ilk su fabrikasına tekrar giderek bir su hattına cihazımızı taktık. Tam diğer
fabrikalardaki montaja hazırlanıyorduk ki bir de ne görelim! Ne tasadüftür ki bizim taktığımız cihazın
olduğu hat bakıma alınmış ve hat durdurulmuş. Bizden veri saklanmaya devam ediliyor. Bu davranışın
ardından bu fabrikada ki tüm hatlara tüm cihazları takma kararı aldık ve montaj için tekrar fabrikaya
gittik.
Ve yine, bir kez daha, tekrar dirençle karşılaştık!
Arkadaşlarımız görevlerini yapmak üzere, bu dirence rağmen hiçbir taşkınlığa mahal vermeden
fabrikaya giriş yaptılar.
Ve bu aşamada ne oldu biliyor musunuz? Devlet geleneği ve ahlakının getirdiği sorumluluk ile

herhangi bir arbede vb. duruma mahal vermemek adına ve hukuki zeminde kalma çabamızla destek
almaya çalıştığımız kamu kurumlarından beklediğimiz desteği görmek bir yana dursun, talimat ile
personellerimiz polis zoruyla fabrikadan çıkarıldı. Bazı kamu görevlileri Sapanca halkının haklarının bu
sermaye sahiplerine peşkeş çekilmesinin maşası oldu. Çok üzücü bir şekilde bir devlet kurumunun
görevini yapması, daha kalabalık ve daha teçhizatlı personele sahip başka bir devlet kurumu
tarafından engellendi, yetkimiz gasp edildi, Sapanca halkının hakları yine, bir avuç insana peşkeş
çekildi.
Bu haklı mücadelemiz sırasında, karşımıza çıkan engeller, asılsız ithamlar ve tüm baskılar, adalet için
doğru yolda olduğumuzu bir kez daha göstermektedir.
Ancak, halkın hakkını savunmak için çıktığımız bu yolda geri adım atmamakta kararlıyız. Adaletin
sağlanmasına karşı olanların, baskılarına boyun eğmek bizim için bir seçenek değildir. Buradan tüm
paydaşlara seslenmek istiyorum. Magazin peşinde mi koşmak istiyorsunuz, buyurun koşun. Yirmi yıllık
geleneğiniz olan iftira siyasetimi yapmak istiyorsunuz buyurun yapın! Bu sermaye sahiplerine her
dokunduğumuzda, dönen çarklarına her çomak sokmaya çalıştığımızda bambaşka mesnetsiz
gündemlerle bambaşka oyuncular karşımıza çıkmaya devam ediyor. Buyurun devam edin. Bu boş
muhabbetlerle ne bizi vatandaştan koparabilirsiniz, ne bu milleti bunlara inandırabilirsiniz ne de
Sapanca halkının hakkını savunma davamızdan bizi vazgeçirebilirsiniz.

Gelelim bugün, tam şu anda bu sürecin nerede olduğuna. Bu su fabrikası dediğimiz sermaye sahipleri,
bu işlemin durdurulması için mahkemeye başvurdular. Mahkeme ise bize, süreç devam ederken
herhangi bir işlem yapmayın dönüşünde bulundu. Tabi bu fabrikalar bunu bir karar gibi göstererek algı
oyunları kurmaya çalışıyorlar.
Biz de bu duruma ve bu karara gerekli itirazlarımızı yaptık. Bu itirazımız Bursa Bölge İdare
Mahkemesince değerlendirilecek. Burası çok önemli arkadaşlar! Buradan şunu da ayrıca paylaşmam
gerek herkesin haberi olsun. Bu mahkeme daha 2 ay önce, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir su fabrikası
ve ilçe belediyesi arasındaki bire bir aynı konuya ilişkin uyuşmazlıkta ilçe belediyesinin denetim
yapmaya ve harcı almaya yetkili olduğuna dair karar vermiştir. Kayıtlardan bulabilirsiniz. Durum ne
kadar da aynı değil mi? (gülerek) Bakalım karar da aynı ve adil olacak mı birlikte göreceğiz.
Bu sürecin bir parçası olan tüm kamu görevlilerine, tıpkı bizim gibi adı üzerinde kamunun yani halkın
hizmetinde olduklarını, görev ve yetkilerini sermaye sahiplerinden değil hukuktan ve milletten yana
kullanmak zorunda olduklarını hatırlatırız.
Sermaye sahiplerinden korkmayın! Hukuktan vazgeçmeyin! Vatandaşın yanında durun! Seçmeniz
gereken taraf sermaye güçleri değil, Yüce Türk Milletidir.
Biz, Sapanca’nın doğal kaynaklarının gelecek nesillere miras olarak bırakılması gerektiğine
inanıyoruz. Bu nedenle, tüm hukuk yollarını kullanarak ve halkımızın desteğini arkamıza alarak
mücadelemize devam edeceğiz. Bu sadece Sapanca halkı için değil, ülkemizin doğal kaynaklarının
adil kullanımı için de önemli bir süreçtir.
2025 yılı ile birlikte, bu makinaların çalışması durumunda Bu yılki bütçemizin %30 u buradaki
harçlardan gelecek. Bu lobi bu kadar büyük bir ekonominin üzerinde oturuyor. Bu paranın
Sapancalılara harcanması gerekiyor. Sapanca’nın böyle bir ekonomi ile ne kadar kalkınabileceği
hakkında fikriniz var mı?
Tüm Sapancalı hemşehrilerimizi bu mücadelede bize destek olmaya davet ediyor, hak ettiğimiz adaleti
birlikte sağlayabileceğimize olan inancımızı sürdürüyoruz.
Mesele Sapanca

Etiketler

Fehmi Duman